BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 28, 2008

BirthDay Sape??

Smlm bersamaan dgn 27hb Nov 2008 adalah birthday Kak Nora yg ke _ _?? Walaupun kitorg ni baru je berkenalan dgn Kak Nora ni tp rasanya mcm dah lama sgt je kenalnya...kamcengnya mcmlah slalu hang out sesama..kalo hang out pun bila dia rajin dtg berkunjung ke bengkel ni sambil membawa makanan yg tak hingat2 punya banyak...Asal Kak Nora dtg je konpem perut kitorg ni menjadi ketat lagi sendat...huhuhu. Apa2 pun terima kasih bebanyak la Kak Nora kerana sentiasa sudi membelanja adik2 di bengkel ini...sampai naik segan dah kitorg dgn dia ni. Kalo main boling pun dia jugak nak belanja...tah bilanya kitorg punya turn nak belanja dia pun tak taulah. Mudah2an Kak Nora ni dimurahkan sentiasa rezekinya...AMIN
Disebabkan dia suka sgt memenuhkan perut kitorg...so bila besday dia kitorg pun dgn rancangan yg ala2 jahat skit la, telah menipu dia dipagi2 hari..KAKAKAKA. Nak buat camnakan...kalo tak nnt dia gak nak beli. So terpaksalah tipu sunat org kata. HEHEHE...dan dia pun percaya. Ala...kitorg ni tipu dia kata dah beli kek je pun..kek utk besday dia. Padahal mana ada beli pun lagi...mana plak ada kedai kek yg buka pagi2 tu...
Dalam tengahari yg agak2 panas tu kitorg pun bergerak menuju ke kedai kek. Dan destinasinya adalah kat Sri Gombak. Skali salah kedai kek daa...rupanya kedai kek tu kat Taman Sri Gombak. Nak cari Baker's Cottage punya pasal jugak, gi la plak kat Taman sri Gombak tu. Bila dah jumpa kedai kek tu tanpa berlengah kami pun pilih dan amik je kek mana yg berkenan di tekak...hmmm...betullah kan??dan mata...(nnt mata kecik ati plak). Dah siap bayar semua kami pun baliklah kat workshop blk...tunggulah time Kak Nora tu nak dtg.

"Ni lah rupa kek nya"

Dan biasalah...time dia dtg mestinya selepas kul 3PM...Ya Allah mmg lapar tak hingat2 dah la time ni. Rupanya dia siap boleh blk umah dia masakkan utk kitorg. Terharunya rasa...HIKHIKHIK. Besday sapa ni??? Menunya adalah laksa pantai timur. Aku bknnya penah makan pun laksa tu. 1st time ni nak cuba...rupanya rasanya not bad at all. Sedap plak sehingga aku tambah 2x...HAHAHA. Dan cam biasalah dgn menu2 lain lagi yg dia beli...Kan dah kata td kalo Kak Nora dtg konpem perut kitorg sendat lagi ketat. Camtu jugaklah yg terjadi smlm...Apa2 pun terima kasih bebanyak Kak Nora kerana sudi masak dan belanja kitorg mkn...

"Laksa Pantai Timur"

"The Birthday Girl"

Wah!!!Makan Tak Tunggu...

Monday, November 24, 2008

WeekEnd Again

Ujung minggu tiba lagi...Pejam celik pejam celik kejap je dah nak dkt ujung tahun..Alhamdulillah syukur pada Allah aku masih lagi celik.

Pagi Sabtu yg lalu ni konon2 nya hajat nak gi joging la kat Taman Metropolitan Kepong tu..Wah, dah siap ajak Isma le kekononnya dgn semangat yg berkobar2 pada mlm tu. Tp end up again still kat atas katil pg tu. Akhirnya joging ke mana...aku pun ke mana?? Tak juga ke mana2...

Lagi satu plan aku pd hari sabtu tu nak gi Jalan Pasar la nak beli ikan nak letak kat dalam kolam dgn akuarium kat umah tu. Dah dijadikan cerita bgn pun agak lmbt hari tu...so mana pun x pegi la pagi tu...plan joging pun tak menjadi...plan nak gi beli ikan pun tak jadi. Akhirnya lps breakfast pg tu(tp rasanya dah time BRUNCH kot), aku pun tolong la mengemas umah serba sedikit dgn segala bagai...dah siap aku pun naik bilik utk bersiap(time ni dah mandi pagi ye...)

Next plan...gi TESCO EXTRA kat selayang. Ha!!plan yg ni mmg yg cancel...masih berjalan seperti biasa. Yg ni mmg nak kena gi jugak psl nak gi cari brg2 yg diperlukan utk sesi BBQ kat kebun pak lang hari ahad tu. Kalo tak gi Tesco tu nnt adalah brg yg tak lengkap...seumpamanya pakej tak lengkap le nak gi bersantai dan BBQ tu. Dalam lebih kurang 12 tgh hari gak baru aku dgn Isma kuar umah menuju ke Tesco...biasalah kalo dah hari sabtu tak payah katalah jln mmg la jammed. Tp nasib agak baiklah psl jln jammed taklah berapa teruk sgt. Dah beli segala mcm yg perlu kami pun blk la umah dlm 2:30...Sesampainya di umah tgk Along n the family dah sampai kat umah pun. Dptlah aku jumpa dgn kedua2 org nieces aku yg dah agak lama tak berjumpa since Raya hari tu...Dah semakin besar anak buah aku tu terutama skali Adik(...tp bkn badannya...rambutnya)Hehehehe...

Rambut Adik setelah dihairstylistkan oleh Mak Lang

Malamnya tak brp ada aktiviti yg dilakukan selain menonton TV. Bila dah takde apa2 aktiviti aku pun tido awallah supaya esoknya segar dan bertenaga nak pi BBQ. Takdelah awal mana pun dlm kul 11 mlm gak la baru tido.

So...rest for the next activities tomorrow

Wednesday, November 19, 2008

< LIVE YOUR LIFE >

video

You're gonna be a shining star, and fancy clothes, fancy car-ars
And then you'll see, you're gonna go far
Cause everyone knows, just who you are-are
So live your life, ay ay ay
You steady chasing that paper
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Ain't got no time for no haters
Just live your life (Oh!), ay ay ay
No telling where it'll take you
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Cause I'm a paper chaser
Just living my life (ay), my life (oh), my life (ay), my life (oh)
Just living my life (ay), my life (oh), my life (ay), my life (oh)

Never mind what haters say, ignore them 'til they fade away
Amazing they ungrateful for after all the games I gave away
Safe to say I paved the way, for you cats to get paid today
You still be wasting days away, now had I never saved the day
Consider them my protégé, how much I think they should pay
Instead of being gracious, they violate in a major way
I never been a hater still I love them in a crazy way
Some say they so yay and no they couldn't even work on Labor day
It ain't that they black or white, their hands in areas the shades of grey
I'm Westside anyway, even if I left the day and stayed away
Some move away to make a way not move away cause they afraid
I brought back to the hood and all you ever did was take away
I pray for patience but they make me wanna melt their face away
Like I once made them spray, now I could make them put the case away
Been thuggin' all my life, can't say I don't deserve to take a break
You would rather see me snatch a case and watch my future fade away

You're gonna be a shining star, and fancy clothes, fancy car-ars
And then you'll see, you're gonna go far
Cause everyone knows, who you are-are
So live your life, ay ay ay
You steady chasing that paper
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Ain't got no time for no haters
Just live your life (Oh!), ay ay ay
No telling where it'll take you
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Cause I'm a paper chaser
Just living my life

I'm the opposite of moderate, immaculately polished with the spirit of a hustler and the swagger of a college kid
Allergic to the counterfeit, impartial to the politics
Articulate but still would grab a nigga by the collar quick
Whoever having problems with their record sales just holla tip
If that don't work and all us fails, then turn around and follow tip
I got love for the game but ay I'm not in love with all of it
I do without the fame and the rappers nowadays are comically
The hootin' and the hollerin', back and forth with the arguing
Where you from, who you know, what you make and what kind of car you in
Seems as though you lost sight of what’s important when depositing them checks until your bank account and you up out of poverty
Your values is a disarray, prioritizing horribly
Unhappy with the riches cause you piss poor morally
Ignoring all prior advice and fore warning
And we might in full of ourselves all of a sudden aren't we?

Got everybody watchin what I do
Come walk in my shoes
And see the way i'm livin if you really want to
Got my mind on my money
And i'm not going nowhere
So keep on getting your paper
And keep on climbing
Look in the mirror
And keep on shining
Till the game ends
Till the clock stops
We gonna post up on the top spot

So live your life, ay ay ay
You steady chasing that paper
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Ain't got no time for no haters
Just live your life (Oh!), ay ay ay
No telling where it'll take you
Just live your life (Oh!), ay ay ay
Cause I'm a paper chaser
Just living my life (ay), my life (oh), my life (ay), my life (oh)
Just living my life (ay), my life (oh), my life (ay), my life (oh)

So live your life...

More...and More....

Serabutnya rasa kepala ni nak memikirkan bermacam segala jenis masalah yg timbul dlm hidupku sejak kebelakangan ini...dan semuanya berkaitan dgn perniagaan yg ku usahakan skrg ni. Mmg dugaan yg sesungguhnya Allah berikan pd kami. Tp dgn segala mcm dugaan dan masalah ni lah yg telah mematangkan aku dan menjadikan aku lebih tahu selok belok dunia perniagaan ni.
Dari awal minggu ni aku dah berhadapan dgn masalah ni bersama dgn Isma...nak kata dah buntu tak jugak. Nak kata ada jln pun tak jugak..Kami masih tersepit di tgh2 agaknya.
Dlm menghadapi masalah2 ni...aku dgn selambanya dah buat plan dgn Kak Chik plak nak buat BBQ weekend ni. Memandangkan pttnya nak gi jln2 mkn ikan bakar Raya Haji nnt, tp mcm tak dpt nak gathering ramai2 coz ada yg blk umah mentua n so on...So, aku pun tukar la plan nak gi weekend ni memandangkan Along pun nak blk KL. Tp disebabkan plan aku ni time2 org tgh takde bajet terpaksalah plan tu tetiba je bertukar lagi. Drpd gi mkn jauh2 dan nak kena keluar belanja sekian lagi..maka aku dgn kak chik pun plan nak buat BBQ kat kebun pak lang je kat ulu langat tu...dkt2 sg. congkak. Dah agak lama gak since last time gi sana. Time tu tmpt mandi yg pak lang buat pun tak siap lagi. Maka terpaksalah turun kat sungai sblh kebun dia tu mandi sungai...tp ni katanya dah siap tmpt mandi tu. Lagilah excited nak gi try...hehehe
Maka aku pun dgn tak semena2 jd organizer utk aktiviti bersantai weekend ni. Aku tak kisah punya jd organizer pun pslnya mmg I NEED THIS TIME TO RELAX and get away from all this problems a little while. Yg seronoknya psl bila berkumpul ramai2 ni sambil BBQ dan mandi sungai mmg lah one of the best moment in my life at the time i'm STUCK!!!Aktiviti ni cuma melibatkan family aku, family Mak Long and anak2 menantu cucu semualah...dan termasuk juga Pak Teh n family dan mak cik serta tidak dilupakan isma yg juga menghadapi problem yg sama dgnku...Mari kita sama2 menenangkan fikiran
I just can't wait for the weekend to come...i really need to get out of this for a while. I pray and hope Allah will help us...Amin

Sunday, November 16, 2008

Pada Suatu Malam...

Pada suatu malam, sesudah aku selesai membaca surah Yaasin..Mama telah memanggilku dr bwh. Aku tau ada sesuatu sbb sblm tu kau dah terdengar dorg bisng2 kat bwh...Aku pun turun sambil melenggang2 menuju ke dapur. Bila aku jenguk je muka kat pintu dapur trus aku disuruh menghalau seekor sang tikus yg telah berjaya meloloskan diri masuk dlm umah aku tu..Aku ni bknlah berani kalau bab2 yg camni..tp disebabkan aku je pun sorg anak yg ada time tu, jdlah anak yg beranggungjawab skit(tp aku mmg bertanggungjawab pun...huhu). Mama cakap si tikus tu dah masuk menyorok bwh peti ais..

Maka bermulalah kisah aku mencari si tikus tersebut...Dgn berbekalkan sebatang penyapu dan sebuah kerusi, aku memulakan operasi. Kerusi tu fungsinya utk aku berdiri atasnyalah(disebabkan aku ni seorang penggeli)...penyapu tu plak utk menghalaunya. Sekian punya nak menghalau si tikus tu keluar dari bwh peti ais tu..akhirnya Baba tarik skit demi skit sambil aku mengkuis utk menghalaunya. Lama betul nak halau si tikus seekor ni pun..degilnya dia. dalam duk kuis tu ttiba je plak si tikus ni berlari keluar dr tmpt persembunyian dia. Mama yg time tu dok ada kat sinki trus membuat aksi stunt yg pd pandangan aku 1st time lah aku tgk...Fuyoo...cayalah!!akibat geli dgn si tikus tu Mama dgn sepenuh kudratnya telah membuat aksi gimnastik kat kabinet dapur tu...HAHAHA!!!terkezut aku tgk. Mama sendiri pun tak sangka agaknya dia mampu membuat aksi seperti itu. Last2 si tikus tu lari masuk bwh peti ais satu lagi plak.

Baba pun dah putus asa nak halau dia..tinggallah aku dgn mama nak halau si tikus tu. Aku pun nak tak nak terpaksalah panggil Isma plak turun bwh menolong aku menangkap si tikus yg seekor je ni. Seekor tikus memerlukan sampai 3 org utk memburunya...(Hampeh tul tikus ni)

Halau punya halau...serbu punya serbu dan kepung punya kepung....akhirnya tikus itu berjaya ditumpaskan dgn hasil kecekapan kami bertiga mengejar, mengepung dan mengetuk kepalanya...walaupun kematian si tikus ni agak tragis tp disebabkan ianya dalah haiwan perosak maka terpaksalah ditamatkan riwayatnya...SEKIAN lah hidup si tikus td. Akhir skali operasi mengemas kembali dapur yg dah mcm dilanda taufan hanya kerana tikus seekor.




Wednesday, November 12, 2008

## Bad Day ##

Aiyak!!Still got my coughing after few days. Bermula dgn sakit tekak last week aku dah agak dah mesti nak batuk punya. Ni yg tak tahan bila ada sakit yg menyerang diriku ini..maklumlah aku ni bknnya senang nak berpenyakit..Tp bila sakit tu mulalah dah tak sedap satu badan. Start yesterday plak dah mula selsema...n today got blocked nose!!!Arghh...mencinya. Nak mkn ubat pun mcm dah taktau ubat apa yg ptt di makan??(pdhal mmg malas mkn ubat).

Dalam badan ni rasa panas je tp tak plak demam. Pasal tu la agaknya dok rasa tak sedap badan. Alih2 mata dan idung je yg rasa pedih..Bila perasaan camni dtg mulalah aku kurang ada mood...dok tahan je la dgn penyakit yg ada ni. Last2 end up aku tido jelah kat opis(bknnya x biasa...hahaha)tp aku bknnya tido seharian ok?? Aku tido just nak kurangkan kesengalan pada tekak dan hidung aku ni ha...Kepala pun mulalah berpusing2 dan berpinar2 bila dah selsema tu..apa lagi...bantal jua ku sorongkan...hehe.

Hope this coughing n etc ni taklah berpanjangan...supaya aku dapat menjadi bersemangat kembali...tp opis tetap ku kunjungi jua

Tuesday, November 11, 2008

<<< Boling Oh Boling >>>

Hari sabtu bersamaan 8 Nov 08 adalah hari yg agak sibuk dlm minggu tue..mana tak nya hari tu je adalah beberapa biji keta yg masuk kat workshop. Pastu plak Balong merangkap abang Isma yg sulung dtg bersama serombongan isteri anak beranak. Boleh dikatakan sampai ke petang harinya kesibukan tu masih dirasai...(cewah...pd hal buat2 sibuk je). Dgn ttiba je ptg tu Balang tanya nak tak gi dgr ceramah agama...??Wah..dgn pantasnya Isma jwb TAK NAK!!Balang sambil tersenyum2 kata gi main bolinglah...Skali lagi Isma dgn pantasnya terus jwb NAK aje..hehehe..

Bila semua sudah mencapai kata sepakat nak gi main boling, maka tempat pertemuan adalah di workshop kami selepas Maghrib.

Destinasi: Metro Point Kajang
Masa: Kul 8 mlm...tp hampeh(biasalah janji Melayu)

Dalam kul 8:30 kami decide nak gi je dulu pasalnya tunggu balang tak sampai2..Ttiba bila nak gerak balang suh tunggu dia kat SHELL. Kami pun beramai-ramai la memenuhkan jalan kat KL tu pd mlm2 minggu dgn berkonvoi sebanyak 5 buah keta ke Kajang. Aku dgn Isma naik keta dgn kak Nora je bersama Afiqah..




Bila sampai sana plak, tmpt boling tu dah penuh..maklumlah mlm minggu pun. nak tak nak kenalah register nama dulu dan tunggu dorg panggil utk dptkan lane. Kami yg seramai beberapa belas org ni terpaksalah mendapatkan 3 lane...tp malangnya nak dpt 3 lane nak kena tunggu lagi brp lama tak taulah. Nak dpt lane pun dah tunggu lbh kurang 20 minit..bila dipanggil dpt lane yg jauh2. Balong dgn Balang plak takmau lane jauh...dorg nak lane sebelah2. Dah nak kena tunggu lagi 30 minit kata org tu...tp agaknya rezeki kami agaknya mlm tu. Petugas boling tu kata dpt lane sblh2...kami pun ok jelah. Dah kul 10:30 mlm barulah dpt main boling. Kami main 2 game je..tu pun masing2 dah letih nak tunggu turn psl ramai sgt. Lebih kurang kul 12:30 baru settle game. Dah nak balik Bangah plak ajak gi minum dulu...Nak taknak terpaksalah join jap walaupun mata ni dah agak mengantuk..dgn sakit tekak n batuknya lagi.




Lepak jap kat tmpt makan sambil makan satay kajang bersama dgn teh 'o' pahit yg tak cukup gula(taubat takmau gi kedai tu lagi)..Lepak jap sampai la lbh kurang kul 2:15 pastu kitorg pun mintalah izin nak blk dulu psl dah overdose time nya tu...lagi pun kami ini anak2 dara lagi(hehehe...darah manis). Akhirnya aku, Isma dgn kak Nora pun blk la dulu. Blk tu terpaksa singgah workshop la dulu pslnya Kancil park kat situ...So, lps amik kancil aku dan isma pun blk la ke rumah aku dan Kak Nora ke rumahnya. Lbh kurang kul 3 barulah sampai rumah..Itulah mlm paling lewat aku pulang ke rumah. Pasni taubat aku takmau join dorg lagi...



Thursday, November 6, 2008

Apa Gunanya Sahabat Sejati

Hmm..sesedap ice lemon tea je tau si Isma ni. Ooo...kata org tak konpem jalan. Cuba suruh dia pegi sendiri Damansara tu...mau berpeluh ketiak dia nak pegi sana. Konpem 100% dia tak tau jalan dan cara nak pegi balik sana camna..Kira baik hati lagi mulia la aku ni nak temankan dia pagi2 ni pegi Damansara tu tau(hehehe...mulianya). Aku bknnya tak konpem jln nak blk tu cumanya konpius jap je...ala...standard la tu. Tambah plak pagi2. Perut pun masih penuh dgn nasi lemak sambal ayam makcik warung blkg tu.
Mana nak cari seorang kawan @ kakak sebaik aku ni...hahahaha(gelak 8x sambil terguling2)...Dah!!tak leh gelak lebih2...nnt perut dan mulut kejang plak...huhuhu. Dia bkn tak tau jln tu cuma nak lalu pun 5 thn skali iaitu pd hari nak renew pasport...bila nak kena renew pasport je barulah badan ni nak menjejaki Imigresen Damansara...kalau tak mmg jgn harap la kan...Ha, ni thn dpn pasport dah nak mati la..mungkin nak kena gi sana lagi la nak renew..tp takpe..pasal Gov kita ni kan dah canggih so pakai Kiosk jelah nak renew...tu pun kalau reti nak gunalah...huhuhu. Tp rasanya ada Pak Guard kat situ yg baik hati nak memberi bantuan(kalau bantuan kewangan ok gak :P)
Oklah...akhir kata, Isma pasni ingat2 la skit jalan nak ke mana2...kan sonang. Bak kata Nabil "Lu Pikirlah Sendiri..." Assalamualaikum

Wednesday, November 5, 2008

Naughty

Pagi2 dlm bilik air aku terdengar babaku memanggil namaku...aku hanya menjawab "YA" jelah. Pastu bila kuar bilik air ingat nak menyambung la lelap seminit dua ke..baru je baring atas katilku yg besar lagi empuk tu, terdengar skali lagi babaku memanggil namaku. Aku pun sebagai anak yg patuh(hehe..kononnya la) sambil bangun dari katil tu aku menyahut panggilannya. Aku pun heran la pasal apa la pagi2 lagi dah panggil namaku...biasanya kalau dia nak minta tolong apa2 psl komputer ke pasal benda lain dia mesti tunggu aku dah siap nak turun gi keje baru dipanggilnya.
Aku pun berjalan la menuju ke pintu bilik(macamlah jauh sgt..). Aku pulas la kepala tombol pintu...'Kreekk'(kasi sound effect skit). Bila aku menjongolkan muka kat luar bilik je baba terus suruh aku gi panggil kucing aku blk..Aku yg tgh heran ni psl xtau kucing yg mana(ada 3 ekor kucing dewasa, 1 ekor kucing remaja & 3 ekor kucing kanak2...anak kucinglah tu). Pastu bila dia tgk aku yg mcm tak paham sapa yg dimaksudkan dia teruslah kata pegi panggil si "MEL" tu blk. Aku pun teruslah masuk bilik parent aku dan terus gi tgk kat balkoni dpn tu kat manalah si MEL ni main. Kat situ aku tgk mama aku duk sibuk panggil MEL ni blk sambil mengumpannya dgn Friskies(mcm la si MEL tu heran) dan bola loceng dia tu. Bila aku tgk rupanya dia panjat gi bumbung rumah jiran aku..sikit punya baekk duk landing atas bumbung rumah org sambil berlari ke sana sini. Bila aku panggil dia blk je...Wah!!bkn main lagi dia tunjuk aksi dia berlari pastu siap panjat lagi tinggi...Sabar jelah aku pagi2 tu. Biasanya kalau umpan dia dgn bola loceng dia tu konpem punya dia terpengaruh...Tp agaknya main atas bumbung tu lagi besh kot.
Aku panggil punya panggil dia boleh buat dek je...boleh pulak dia nak gak tunjuk aksi dia berlari sambil memanjat2 tu..aku yg geram tu pun jd kelakar je bila tgk dia duk menunjuk aksi dia..agaknya nak bgtau la kot dia dah pandai memanjat..pasalnya sblm ni dia tak pandai pun memanjat...kabinet dapur yg rendah pun dia tak lepas. Tp sejak dua menjak ni dia dah pandai memanjat(blaja dr kucing2 dewasa kat umah tu la). Bila dah pandai tu asik nak memanjat jelah kejenya...
Akhirnya baba aku sampai kuar gi tunggu dia kat depan umah jiran tu sambil panggil dia turun...tp dia boleh pandang je baba aku tanpa perasaan bersalah...hei!!comel sungguh aku rasa tindakan dia pd pagi tu dlm pada aku geram. Mama aku mmg dah geram dia tak mau turun gak tu..sampai dia siap cakap "ko bkn tak turun..ko turun nnt siaplah". Ala..aku tau la..ckp je camtu. Bila MEL tu turun kang skit pun dia tak buat apa. yg baba aku plak dahbengang agaknya duk tunggu kat bawah panggil2 MEL tak mau turun dia pun teruslah cakap "dia turun kang kita sembelih leher dia". Aku ni pagi2 dah geli perut tgk gelagat MEL tu ditambah plak ayat2 mak bapak aku yg camtu...hahaha..kerana kucing seekor.
Baba yg dah geram pun blk la tunggu dpn umah..mama plak dah hilang entah ke mana. Aku pun panggillah si MEL tu blk dgn cara yg manja la kekononnya. Sikit2 dia dtg kat umah..pastu dia terus gi panjat kat balkoni umah jiran sebelah umah aku tu..bila mama tau dia pun teruslah turun bawah nak gi panggil jiran sebelah tu la..aku masih la menunggu kat atas tu kot2 dia turun blk. Dengan tiba2 makcik umah sebelah tu pun bukalah pintu kat balkoni dia tu...akupun apa lagi teruslah minta makcik tu tolong amikkan si MEL tu. Aku suruhlah makcik tu turun bwh bg kat bwh je...(tak psl2 makcik tu kena turun tangga)Tima kasih Makcik!!
Aku suh je mama yg amik dia..pastu yg aku tau dia dah selamat di bawa turun...aku pun tak la nak gi jenguk dia. Sebab MEL tu punya pasal aku pun teruslah masuk bilik nak gi mandi...nak gi keje dah. Tak dapatlah aku melelapkan mata blk padahal hajatnya mula2 td begitu..


"Mel Yg Nakal"

Tuesday, November 4, 2008

Alhamdulillah...

Akhirnya sesudah hampir sebulan mencari mekanik yg diharapkan untuk merepair kereta2 yg bakal masuk ke workshop kami ni, berjaya jugaklah menemui seorang yg dgn sudinya menawarkan diri...
Apa nak kata lagi psl workshop ni...aku pun tak tau la apa nak jd. Dugaan dan cabarannya sungguh hebat sekali...tak penah pun terbayangkan dipikiran ni sehebat tu dugaan dan cabarannya..Aku pun dah tak mengharap yg lebih pd workshop ni..apa yg dah ditentukan olehNya maka itulah yg bakal terjadi. Mungkin juga rezeki kami bkn dalam bidang ni. Mana taknya...apa benda pun tak tau psl kereta...ttiba dgn gagah perkasanya meng'offer'kan diri utk amik alih plak workshop ni..bknnya apa. Bila dipikirkan akan penglibatan aku dan Isma secara tak langsung dlm masalah ni, maka kami pun perlulah bertanggungjawab...takkanlah plak nak jadi pengecut dgn meninggalkan segala masalah yg sendiri buat pd org lain. sendiri mau ingatlah...Allah dah kurniakan segala akal dan pikiran, so jgnlah menyusahkan ataupun menganiaya org...ini yg paling aku takut. Sebolehnya aku takkan menganiaya org...insyaAllah.
Nak kata aku rasa lega dgn kehadiran mekanik baru ni...tak jugak. Dalam hati aku ni mmg masih ada perasaan gusar lagi(wah!!!ayat tak hingat2). Aku mmg kurang yakin pada masa skrg ni...maklumlah dgn mcm2 cabaran dan dugaan ni..Aku pun bknlah kuat mana sampai mampu nak tahan semuanya. kalau kartun tu boleh la...semuanya tipu belaka(tp aku ttp suka tgk kartun..wahaha). Tapi apa2 pun usaha lah dulu..kalau masih tak boleh maknanya bkn rezeki kamilah dlm bidang ni...Bak kata mama aku...99 rezeki ni adalah dalam perniagaan(Thanks Mama...really appreciate it)
Maka dgn itu aku dgn Isma mulalah mengorak langkah utk kesekian kalinya utk menceburi bidang perniagaan yg lain pulak..tp bkn bidang baru pun. kami dah buat pun...cuma nak kembali melakukannya je..apakah bidang itu???tungguuu....insyaAllah jika ada rezeki maka kami akan memaklumkan kpd saudara mara dan rakan taulan...(cewah!!) 1st step sudah diambil dan seterusnya menunggu utk langkah yg seterusnya...doakan kami berjaya mencapainya. AMIN...
And so on......